Van jongs af aan tokkelde Mikaël overal ritmes en zong hij luidkeels alle liedjes mee op de radio. Zijn ouders besloten hem in te schrijven in de muziekschool. Ongeveer 12 jaar later studeerde hij af voor klassieke gitaar. Voor zijn uitvoering van het meesterwerk ‘Koyunbaba’, geschreven door Carlo Domeniconi kreeg hij de ‘Grootste Onderscheiding met Felicitaties van de Jury’.

Na zijn middelbare school besloot hij om zich meer te focussen op zijn stem. In 2011 begon Mikaël zijn studies aan de JazzStudio in Antwerpen. Hij studeerde niet alleen jazz, maar ook pop, rock en blues. Hier is zijn passie voor zang nog meer gegroeid. Het duurde dan ook niet lang voor hij begon op te treden in cafés en voor familie en vrienden.

 

In 2013 slaagde Mikaël in de toelatingsproef voor het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar hij gedurende 2 jaar klassieke zang heeft gevolgd. Ondertussen bleef hij zowel privé als publiek optreden. Luister HIER naar enkele audio opnames van zijn stem!

Zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen in 2014 was de laatste stap vooraleer hij besloot zijn studies stop te zetten om zich volledig te focussen op zijn muzikale carrière. The Voice van Vlaanderen was een uitzonderlijke ervaring voor Mikaël. Hij heeft de kans gehad om met een aantal ervaren muzikanten/performers te kunnen werken, zoals Koen Wouters (Clouseau), Vincent Pierins (Clouseau), Regi(Milk Inc.), Koen Buyse (Zornik), Hans Francken (Clouseau/The Voice van Vlaanderen/Emma Bale) en nog vele anderen.

Na een succesvolle Blind Audition met zijn akoestische versie van ‘Too Close’ van Alex Clare, geraakte hij ook door de Battlesmet het nummer ‘Say Something’ van A Great Big World ft. Christina Aguilera samen met Eva De Geyter. Met meer dan 125.000 views heeft deze battle nog steeds het record sinds het begin van TVVV!

De combinatie van zijn ervaring met TVVV en zijn studies bezorgden hem een heleboel optredens onder het management van David Gheysels (Dream Entertainment) . CNR Records (Dimitri Vegas & Like Mike, Stan Van Samang, Lost Frequencies, De Romeo’s…) bood hen zelfs een platencontract aan.

 

Het daaropvolgende jaar trad hij regelmatig op als zanger/gitarist met Lost Frequencies en Lea Rue in verschillende radio- en tv-shows zoals de MIA’s, Pop-Up Live, MNM, Q-Music, BBC One (Londen), Kiss FM (Londen) en de eindejaarsshow van Top Of The Pops (Londen). Hij had ook de eer en het genoegen om op het Koninklijk Paleis op te treden in aanwezigheid van koning Filip.  Klik HIER voor meer fotos van Mikaël Ophoff.

  • Facebook - Mikaël Ophoff
  • Instagram - Mikaël Ophoff
  • YouTube - Mikaël Ophoff
  • Contacteer mij

© Mikaël Ophoff

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now